Grilovaný cejn na citrónu

Grilovaný cejn na citrónu

Ingredience

  • 1 ks ryba – mořský cejn
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 – 3 lžíce provensálské koření
  • 2 ks bio citróny
  • 4 chilli papričky
  • 1 lžíce hrubá mořská sůl

Pracovní postup

  1. rybu vykucháme, omyjeme a pečlivě osušíme
  2. vnitřek ryby osolíme a vsypeme lžičku koření a prolneme
  3. do hřbetu ryby uděláme zářezy a do každého vložíme plátek citrónu – kolmo
  4. zbývající koření smícháme s olejem a pepřem, potřeme rybu co nejvíce a necháme uležet v lednici 3 – 4 hod.
  5. před grilováním necháme okapat
  6. dáme na rozpálený gril a opékáme po obou stranách cca 10+10 min.
  7. pak oheň zmírníme a přidáme na gril chilli papričky – otáčíme – opékáme cca 10min.
  8. v průběhu grilování rybu potíráme zbytkem marinády
  9. po ugrilování citrón vyjmeme a do vnitřku ryby vložíme grilovanou chilli papričku
  10. podáváme s opečeným bramborem

 

Komentuj

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*