Vynikající žebírka v BBQ omáčce

Vynikající žebírka v BBQ omáčce

Ingredience

  • 1000 g vepřová žebírka
  • Marináda: 130 ml vinného octa
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli
  • 2 lžičky pepře 5 – barev
  • 1 chilli paprička – sušená
  • Omáčka: 4 lžíce medu
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce rumu
  • 50 ml jablečného octu
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
  • 3 lžičky sladké papriky
  • 1 lžička chilli papričky
  • 5 stroužků česneku
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžička mletého nového koření
  • 600 g kečup

Pracovní postup

  1. do většího hrnce si dáme tak 2 l vody a přidáme přísady: ocet, cukr, sůl, pepř a sušenou chilli papričku – uvedeme do varu
  2. žebra vložíme a vaříme cca 60 min. – po uvaření vyjmeme z vody
  3.  mezi tím si připravíme omáčku: do hrnce dáme přísady: med, cukr, rum, ocet, worcesterskou omáčku, papriku, chilli, mačkaný česnek, pepř a nové koření – vše povaříme cca 7 min.
  4. pak přidáme kečup a necháme cca 30 min. povařit
  5. maso důkladně potřeme omáčkou z obou stran a dáme do trouby na 180°C na 15 – 20 min. déle né – zhořkne
  6. podáváme s bílým chlebem a salsou, dle chuti

 
Tags:

Komentuj

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
 
 
 

Facebook

Google Plus