Hovězí na zázvoru

Hovězí na zázvoru

Ingredience

  • 400 g hovězí svíčkové
  • 3 ks jarní cibulka
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sódy
  • 1 ks čerstvý zázvor
  • 5 stroužků česneku
  • 1 dl bílé víno
  • Marináda: 2 lžičky sojové omáčky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1/2 lžíce škrobu

Pracovní postup

  1. maso si nakrájíme na podélné kostičky, posypeme sodou a prolneme – odložíme
  2. do misky si dáme sojovou omáčku, sezamový olej a škrob – smícháme dohromady
  3. do takhle připravené směsi uložíme kousky masa a necháme odležet cca 2 hod.
  4. do pánve si dáme olej, rozpálíme a přidáme kostičky masa – zatáhneme cca 10 – 15 min. a vyjmeme
  5. do zbylého oleje dáme nakrájený zázvor, mačkaný česnek, podélné plátky cibulky a osmažíme cca 3 min.
  6. vrátíme maso a zalijeme vínem – vaříme – až se víno odpaří
  7. můžeme podávat i s rýží

 

Komentuj

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
 
 
 

Facebook

Google Plus