Mexická zapečená brambora

Mexická zapečená brambora

Ingredients

  • 6 ks větších brambor
  • 1 lžíce jemný kečup
  • 200 g sterelizované mexické fazole
  • 1 lžička chilli omačka
  • sůl
  • pepř
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 200 g sýr – eidam

Pracovní postup

  1. uvaříme si brambory ve slupce – necháme vychladout
  2. připravíme si směs: do pánve dáme trochu oleje, rozpálíme, vsypeme nakrájenou cibuli a česnek – osmáhneme
  3. přidáme okapané fazolki, chilli omáčku, strouhaný sýr – vše důkladně promícháme
  4. brambory si překrojíme na půlky nebo čtvrtky – vydlabeme vnitřek – na tloušťku 1 cm
  5. lodičky brambor naplníme směsí
  6. dáme zapéct do trouby na 180°C na 5 min.
  7. servírujeme se zakysanou smetanou

 
Tags:

Komentuj

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*