Pikantní zapečená brambora

Pikantní zapečená brambora

Ingredience

  • 4 ks větších brambor
  • 500 g mleté hovězí maso
  • 2 ks  cibule
  • 1 lžička olivového oleje
  • 2 ks  zelené papriky
  • 2 ks rajčata
  • 1 konz. sterelizované fazole
  • 2 lžíce cukru
  • 2 lžičky chilli – prášek
  • sůl
  • pepř
  • 300 g strouhaného sýru

Pracovní postup

  1. uvaříme si větší brambory ve slupce v  slané vodě – vyjmeme a odložíme
  2. do pánve si dáme trochu olivového oleje – rozpálíme – dáme nasekanou cibulku a mleté maso – restujeme cca 15 min.
  3. v další části přidáme nakrájenou papriku, rajčata, fazole – bez nálevu , cukr, chilli, sůl a pepř – tepelníme ještě cca 10 min. – směs odložíme
  4. vychlazené brambory vydlabeme z 50% a naplníme směsí
  5. v závěrěčné části posypeme na povrchu strouhaným sýrem
  6. dáme do trouby – vyhřátou na 180°C cca 15 min.

 
Tags:

Komentuj

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
 
 
 

Facebook

Google Plus