Pizza quattro fromaggi

Pizza quattro fromaggi

Ingredience

  • 15 g čerstvých droždí
  • 300 g polohrubá mouka
  • 2 dcl mléka
  • 1 lžička cukr
  • sůl, olej
  • hermelín, eidam, niva
  • zakysaná smetana, žampiony, kukuřice
  • směs rajčat a česneku
  • oregano

Pracovní postup

  1. do 1,5 dcl  teplého mléka dáme cukr a rozdrobené droždí
  2. necháme tak dlouho, až se vytvoří na povrchu pěna
  3. do mísy vsypeme mouku, vlijeme kvásek
  4. přidáme trochu oleje, soli a vypracováváme těsto
  5. když je husté, přidáváme ještě trochu mléka a hněteme
  6. necháme pak 1,5 vykynout
  7. posypeme si vál trochou mouky, dáme těsto a vyvalíme kulatý plát
  8. potřeme zakysanou smetanou a rajčatovou směsí  rajče- česnek
  9. na to ukládáme postupně sýry, žampiony, kukuřici
  10. ve finále posypeme oreganem
  11. pečeme na 180° C  – 20 minut

 

Komentuj

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
 
 
 

Facebook

Google Plus