Tandoori krevety

Tandoori krevety

Ingredience

  • 8 loupaných krevet
  • 300 g bílý jogurt
  • 2 g másla
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička zázvoru
  • sůl
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 citrónu – šťáva
  • 1 lžička ajwain – indické koření

Pracovní postup

  1. do mísy si dáme jogutr, mačkaný česnek, rozpuštěné – ochlazené máslo, zázvor, sůl, šťávu s citrónu a ajwain koření -promícháme
  2. uložíme oloupané krevety do marinády a necháme uležet cca 1 hod.
  3. krevety vytáhneme z marinády a pečeme v tandooru na 400°C cca 8 min. – speciální indická pec, nebo na pánvi cca 5 min.
  4. podáváme s rýží a zdobíme mátou

 

Komentuj

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*