Bramborová kaše s cuketou

Bramborová kaše s cuketou

Ingredience

  • brambory
  • cuketa
  • máslo/olej
  • voda
  • mateřské/kojenecké mléko

Pracovní postup

  1. Brambory a cuketu nejdříve oloupeme a následně důkladně omyjeme.
    1
  2. Cuketu a brambory si nakrájejte na malé kousky. Brambory ještě jednou důkladně propláchněte, dejte vše vařit do malého množství vody s kouskem másla nebo přidejte pár kapek oleje a vařte do měkka. Než zeleninu scedíte, oddělte si část vody.2
  3. Hustotu pokrmu upravíte oddělenou vodou. Chcete-li mít výsledný pokrm jemnější, přidejte teplé mateřské/kojenecké mléko.3
  4. Konečnou směs rozmixujte, rozmačkejte nebo propasírujte.4

Tip

Brambory obsahují škrob, proto se musejí pořádně propláchnout, jinak bude výsledná kašička lepkavá. To samé platí o mléku, je potřeba jej ohřát na stejnou teplotu jakou má zelenina.

Při výběru cuketu upřednostněte spíše menší plod, který má více živin a navíc menší semínka.

Připravený příkrm není možné mrazit.

Rozdělení jídel podle věku dítěte je pouze orientační. Vždy je dobré poradit se s Vašim pediatrem.

 

Komentuj

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*