Čokoládovo – smetanový cheesecake

Čokoládovo – smetanový cheesecake

Ingredience

  • 200 g máslových sušenek
  • 70 g másla
  • 300 g plnotučného tvarohu
  • 500 g čokolády
  • 300 ml 33% smetany ke šlehání
  • 300 g mascarpone

Pracovní postup

  1. do mixéru si dáme sušenky a rozmixujeme
  2. přidáme rozpuštěné máslo a splolečně ještě chvíli mixujeme
  3. připravíme si dortovou formu a vyložíme jí pečícím papírem
  4. dno formy vyložíme sušenkovou hmotou na celé dno – dáme do lednice vychladnout
  5. tvaroh si dáme na sítko a zbavíme přebytečné tekutiny
  6. čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a pak mírně ochladíme
  7. tvaroch, mascarpone smetanu – vyšleháme do pěny
  8. do formy na sušenkovou ztuhlou hmotu navrstvíme půlku tvarohové pěny a pokapeme zchladlou čokoládou – pomocí stěrky roztáhneme nepravidelně po ploše
  9. pak dáme zbylou půlku pěny a zase čokoládu – protáhnem stěrkou
  10. takto nám vznikne mozajka bílo – hnědé směsi
  11. dáme vychladnout do lednice cca 24 hod.
  12. můžeme ozdobit čokoládovými bombóny

 

Komentuj

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
 
 
 

Facebook

Google Plus