Créme brulee

Créme brulee

Ingredience

  • 600 ml smetany 33%
  • 150 g cukru – moučka
  • 1 ks vanilkový lusk
  • 6 žloutky

Pracovní postup

  1. nejprve si utřeme žloutky s cukrem – odložíme
  2. nalejeme smetanu do hrnce, přidáme vanilkový lusk a přivedeme do varu
  3. necháme vychladnout a pak opatrně smetanu vmícháme do utřených žloutlů – nesmí se tvořit pěna
  4. v této fázi nalejeme do zapékacích misek a dáme do trouby rozehřátou na 100°C cca 1,15 hod.
  5. pečeme pomalu, až se udělá rosolovitá hmota
  6. necháme vychladnout
  7. pak nasypeme na povch cukr a zkaramelizujeme rozpáleným grilem, nebo kar. pistolí
  8. vytvoříme takhle dekorativní karamel

 

 

Komentuj

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
 
 
 

Facebook

Google Plus