Italské tiramisu

Italské tiramisu

Ingredience

  • 1 balík cukrářské piškoty
  • 1 balík maskarpone
  • 150 g cukr moučka
  • 125 mil smetana ke šlehání
  • 3 ks žloutek
  • hořké kakao
  • káva – italské preso

Pracovní postup

  1. vyšleháme žloutky s cukrem do pěny
  2. přidáme maskarpone a vmícháme
  3. ušleháme šlehačku a smícháme nadlehčeně dohromady
  4. takto připravený krém naneseme na plech ve výši 2 cm
  5. piškoty namáčíme do slazené kávy a ukládáme těsně vedle sebe na krém
  6. dále na vrstvu piškotů naneseme 2 cm vrstvu krému
  7. uhladíme a posypeme hořkým kakaem
  8. necháme vychladit v lednici 2 hodiny
  9. krájíme na kostičky a ozdobíme čokoládou

 

Komentuj

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*