Jablečný štrůdl

Jablečný štrůdl

Ingredience

  • 500 g hl. mouky
  • 250 g tuku
  • 1 vejce
  • 200 ml. vody
  • špetka soli
  • Na nádivku: 4 strouhaná jablka
  • rozinky dle chuti – ořechy
  • mletá skořice
  • vanilkový cukr
  • strouhanka
  • žloutek na potření

Pracovní postup

  1. z tuku, mouky, vejce a vody vypracujeme těsto- dáme odpočinout do lednice
  2. připravíme si směs- jablek, skořice, vanilkového cukru, rozinek a ořechů
  3. těsto vyvalíme na dva pláty- každé zvlášť na pečícím papíru
  4. posypeme strouhankou a okraje namažeme rozšlehaným vejcem
  5. takto připravené, natřeme jablečnou směsí asi 1 cm tloušťky
  6. pomocí papíru srolujeme oba plátky do tvaru nohavice
  7. potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme na 180°C cca 30 min.

 

Komentuj

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
 
 
 

Facebook

Google Plus