Jahodový dortík

Jahodový dortík

Ingredience

  • Korpus: 3 vejce, 90  moučka cukr, citronová kůra, 90 g polohrubé muky,
  • 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva
  • Na pudink: 700 ml. mléka, 2 vanilkové pudinky, 80-100 g másla a cukr dle potřeby
  • Na želé: 2 sáčky dortové želatiny s jahodovou příchutí, litr vody, 500 g jahod, cukr dle potřeby

Pracovní postup

  1. žloutky s cukrem a citronovou kůrou vyšleháme do hladké pěny
  2. z bílků vyšleháme tuhý sníh
  3. do pěny přidáme mouku a prášek do pečiva
  4. zpracujeme a postupně přidáváme sníh a opatrně vmícháváme
  5. vymažeme dortovou formu , nalijeme těsto
  6. upečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C -20 min.
  7. mezitím si uvaříme hustý pudink
  8. občas promícháme a vmícháme máslo
  9. vychladlý korpus zalijeme teplým pudinkem
  10. poklademe jahodami
  11. necháme vychladit
  12. do litru studené vody dáme 2 sáčky želatiny a dle chuti cukru
  13. krátce povaříme cca 3 min.
  14. necháme vychladit a nalijeme na jahody

 

 
Tags:

Komentuj

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*