Koňakové řezy

Koňakové řezy

Ingredience

  • 5 vajíček
  • 5 lžíc krupicového cukru
  • 3 lžíce horké vody
  • 3 lžíce oleje
  • 5 lžíc poloh. mouky
  • prášek do pečiva
  • 3 lžíce kakaa
  • čokoláda na vaření tmavá – bílá
  • Náplň: koňakový krém – 2 hrníčky mléka, 4 bal. pudinkový prášek, 4 lžíce cukru, 100 ml. vaj. koňaku, 250 g másla – na vyšší vrstvu – dvojnásobek
  • Šlehačkový krém – 250 ml. smetány ke šlehání, 1 bal. ztužovače, 250 ml. zakysané smetany, dle chuti moučkový cukr – na vyšší vrstvu dvojnásobek

Pracovní postup

  1. žloutky ušleháme s cukrem do pěnové fáze
  2. přidáme postupně olej, mouku, prášek do pečiva, kakao, lžíce vody
  3. vše důkladně smícháme a přidáme vyšlehaný sních a zapracujem do těsta
  4. nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 180 st. cca 15 – 20 min.
  5. upečený korpus necháme zchladnout
  6. uvaříme hustý pudink, necháme vychladnout a pak do něj vmícháme koňak – šlehačem
  7. do takto připravené směsi zašleháme změklé máslo, rozetřené s cukrem – pozor ? -obě konzistence musí mít stejnou teplotu, aby se dobře spojily v krém – a hotovou směsí potřeme  korpus
  8. na povrch natřeme šlehačkový krém- zpracovaný ze šlehačky, cukru, ztužovače a zakysané smetany
  9. řezy polijeme rozpuštěnou čokoládou tmavou-bílou
  10. necháme ztuhnout v lednici

 

Jeden komentář

  1. Kačka says:

    Jsou výborné! Já osobně místo zakysané smetany dávám dvě šlehačky a nepolévám, pouze sypu nastrouhanou čokoládou.

Komentuj

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
 
 
 

Facebook

Google Plus