Krémové rohlíčky

Krémové rohlíčky

Ingredience

  • 4 ks vajíčka
  • 350 g mletých ořechů
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 300 g másla
  • krém: 3 vajíčka
  • 130 g cukr krupice
  • 40 g kakaa
  • 2 ks čokoláda na vaření

Pracovní postup

  1. připravíme si plech – vyložíme pečícím papírem
  2. do mísy dáme celé vajíčka, mleté ořechy, hladkou mouku a změklé máslo – vše důkladně smícháme dohromady v hladké těsto
  3. dáme do mikroténového sáčku a v jednom rohu nastříhneme – průměr 5 milimetrů
  4. tlakem ruky na sáček nanášíme na pečící papír proužky v délce 4 – 5 cm a tvarujeme pohybem do obloučku
  5. dáme do trouby na 160°C cca 10 min. a pak ztlumíme na 120°C cca 10 min. – sušíme
  6. vyjmeme a necháme zchladnout – sejmeme s papíru – pozor- jen studené, jinak se lámou
  7. v další fázi si smícháme krém: do plech. hrníčku si dáme vajíčko, kakao a cukr – vyšleháme a ve vodní lázni za neustálého míchání zpracováváme až do ztuhnutí
  8. po vychladnutí konzistenci vmícháme do másla – vytvoří se lehký krém
  9. dáme do sáčku a krouživým pohybem nastříkáváme na korpusy rohlíčků
  10. takto připravené dáme do mražáku, rychle ztuhnout na 30 min.
  11. mezitím si připravíme rozpuštěnou čokoládu – tak, že jí nalámeme do kovové misky a ve vodní lázni rozpustíme
  12. rohlíčky vyjmeme a okamžitě proléváme čokoládou
  13. uložíme zpět do mrazícího boxu – musí projít mrazicím šokem – lepší drží

 

Komentuj

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
 
 
 

Facebook

Google Plus