Panna Cotta s čokoládovou omáčkou

Panna Cotta s čokoládovou omáčkou

Ingredience

  • 600 ml smetana 33%
  • 3 lžíce moučkový cukr
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžíčky mleté želatiny
  • 2 lžíce vody
  • 1 lžíce olej
  • Omáčka: 1 ks čokoláda na vaření – hořká

Pracovní postup

  1. do misky si dáme 2 lžíce vody, nasypeme želatinu – rozšleháme, necháme 5 – 8 min. odležet – naboptná
  2. připravíme si formičky a vymažeme je olejem – odložíme
  3. do hrnce dáme smetanu, cukr a skořici – nahříváme
  4. neustále mícháme, až přivedeme do varu
  5. pak nalejeme rozpuštěnou želatinu a cca 1 – 2 min. mícháme a vaříme
  6. dáme do formiček a necháme vychladnout, nejlíp v lednici cca 6 hod.
  7. dále si do hrníčku nalameme čokoládu a ponoříme do vodní lázně – nahříváme, až se čokoláda rozpustí
  8. vyjmeme misky z lednice a vyklopíme na talířek – polejeme okolo rozpuštěnou čokoládou

 

Komentuj

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
 
 
 

Facebook

Google Plus