Věnec – sladké těsto

Věnec – sladké těsto

Ingredience

  • 200 ml. mléka
  • 2 žloutky
  • 1 ks vajíčko
  • 80 g másla
  • trochu citrónové kůry
  • 1 lžička soli
  • 120 g cukr
  • 460 g hladká mouka
  • 30 g čerstvé droždí
  • 10 g pohanka

Pracovní postup

  1. uděláme si kvásek: ohřejeme si trošku mléka, dáme 1 lžičku cukru a nadrobíme droždí – počkáme, až se spění
  2. do mísy nasypeme mouku, cukr,sůl a přidáme změklé máslo, žloutky, citrónovou kůru a vlejeme kvásek – zpracujeme v těsto
  3. jemně pomoučíme a přeložíme útěrkou
  4. dáme na teplejší místo vykynout cca 2 – 3 hod.
  5. po vykynutí dáme těsto  na vál a rozdělíme na dvě půlky
  6. z každé vytvoříme hada v průměru 3 cm – stočíme spolu dohromady a spojíme do tvaru kruhu
  7. pomažeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme pohankou
  8. dáme na plech na pečící papír
  9. pečeme v troubě na 180°C cca 30 – 40 min.

 

Komentuj

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
 
 
 

Facebook

Google Plus