Boloňské špagety

Boloňské špagety

Ingredience

  • 800 g mleté vepřové maso
  • 3 lžíce olivový olej
  • 2 cibule
  • 8 stroužků česneku
  • 4 lžičky mletá sladká paprika
  • 15 lístků oregána
  • 3 ks oloupaná rajčata
  • 2 lžíce cukr
  • sůl
  • pepř
  • 3 lžíce koření na špagety
  • 800 g špaget
  • 200 g strouhaný sýr
  • 1 ks hotová boloňská omáčka

Pracovní postup

  1. na pánev si dáme olivový olej, rozehřejeme a osmáhneme cibulku cca 3 min. – přidáme nakrájený česnek a dosmažíme cca 1 min.
  2. na takto připravenou cibulku přidáme mleté maso a restujeme cca 15 min.
  3. směs osolíme, opepříme a dosypeme nakrájené oregáno
  4. nakrájíme oloupaná rajčata a přidáme do směsi – dáme cukr – koření na špagety, trochu soli, pepře a strouhaný sýr – rozmícháme
  5. do hrnce dáme vodu, osolíme, uvedeme do varu a uvaříme špagety cca 15 min. – přelijeme přes sítko a zakápnem olivovým olejem – promícháme
  6. uvařené špagety servírujeme s masovou směsí a prolejeme boloňskou omáčkou
  7. zdobíme mátou

 

Komentuj

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*