Česká svíčková

Česká svíčková

Ingredience

  • 1000 g pravé vepřové svíčkové
  • 1 lžíce sádla
  • 2 mrkve
  • 1/2 celeru
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • 1/2 l vývaru
  • 1 lžička hořčice
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 smetana

Pracovní postup

  1. do pekáče si dáme sádlo, rozpálíme a vložíme osolené a opepřené maso a necháme zatáhnout se všech stran – vyjmeme
  2. do výpeku dáme nakrájenou mrkev, cibuli, celer, česnek a hořčici – posmažíme
  3. vložíme zpět maso a podlijeme 1/2 l vývaru, a přiklopíme
  4. dáme do trouby na 150°C cca 90 min.
  5. vyjmeme z trouby – maso dáme stranou
  6. pekáč uložíme na plotnu a konzistenci uvedeme do varu
  7. přidáme popraškem mouku a povaříme cca 10 min.
  8. pak tyčovým mixérem vše důkladmě rozmixujeme
  9. v konečné fázi zjemníme smetanou a promícháme
  10. takto připravené podáváme s plátky masa a knedlíkem

 
Tags:

Komentuj

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*