Česnekové bagety

Česnekové bagety

Ingredience

  • 1000 g polohrubé mouky
  • 30 g čerstvé droždí
  • 1 lžíce cukru
  • 2 dl teplé vody
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 1-2 prášku do pečiva
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce olivový olej
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce petrželky
  • 2 lžíce bylinky
  • 1 lžíce hrubá sůl

Pracovní postup

  1. do mísy si dáme teplou vodu, cukr, droždí a necháme vypěnit na povrch cca 8 min.
  2. do větší mísy si dáme mouku, sůl – promícháme
  3. do této směsi vlejeme vykynuté droždí, olej a vypracujeme dohromady v těsto
  4. přikryjeme a uložíme na teplém místě –  vykynout cca 45 min.
  5. pomoučíme vál a vyložíme těsto, posypeme práškem do pečiva a lehce propracujeme – odložíme na cca 30 min.
  6.  nabereme těsto v obsahu 2 lžíc a vytvoříme hada v průměru 2 cm
  7. zatočíme do kruhu a jeden konec protáhnem středem – vytvoříme uzly
  8. pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 20 min.
  9. v době pečení si připravíme rozpuštěné máslo, do kterého vmícháme mačkaný česnek, bylinky, olivový olej a petrželku – vytvoříme směs
  10. upečené uzly vyjmeme z trouby, teplé pomažeme směsí a posypeme jemně hrubou solí
  11. necháme vychladnout

 

Komentuj

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
 
 
 

Facebook

Google Plus