Cibulová polévka

Cibulová polévka

Ingredience

  • 5 lžíc másla
  • 2 ks červená cibule
  • 2 ks bílá cibule
  • 1,5 l hovězí – kuřecí vývar
  • 2 dl bílé víno
  • 1 lžíce worcestrové omáčky
  • 2 lžíce sekané petržele
  • sůl
  • 1 lžíce tymián
  • 1 lžíce ocet balzamico
  • 2 ks bobkový list
  • pepř 5 barev – dle chuti
  • 300 g ementál
  • 100 g sýr mozzarella
  • 1 lžička sladká paprika

Pracovní postup

  1. do většího hrnce dáme máslo a rozpustíme, nakrajíme červenou a bílou cibuli a pražíme až je cibule karamelizována – do sirupu
  2. v druhé fázi dolejeme hovězí vývar, červené víno, wonrcestrovou omáčku, přidáme petrželku, tymián, bobkový list – povaříme cca 20 min.
  3. vyjmeme mix koření z vývaru
  4. ztlumíme teplotu a dochutíme solí, pepřem a octem
  5. polévku nalejeme do zapékacích misek, vložíme opečený bílý toust, přeložíme mozzarellou a plátkem ementálu a jemně posypeme paprikou
  6. takto zapečeme v troubě na 180°C cca 5 min.
  7. vznikne nám jemná vrstva roztečeného sýru na polévce – podáváme teplé

 

Komentuj

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
 
 
 

Facebook

Google Plus