Conchiglioni plněné masem v rajčatové omáčce

Conchiglioni plněné masem v rajčatové omáčce

Ingredience

  • 200 g conchiglioni – těstoviny – velké mušle
  • 600 g vepřové mleté maso
  • 200 ml drůbeží vývar
  • 2 stroužky česneku
  • 40 g vlašské ořechy
  • 20 ml olej
  • 1 kapie paprika
  • 15 g hladká mouka
  • 60 g parmazán
  • 20 ml olivový olej
  • sekaná bazalka
  • 1 rajčatový protlak
  • 1 smetana
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička másla

Pracovní postup

  1. do hrnce si dáme vodu, trochu oleje a soli, necháme zavařit
  2. do vroucí vody vsypeme těstoviny a vaříme na skus
  3. vlijeme do sítka a necháme okapat
  4. pak si připravíme masovou směs: na pánvi rozpalime trochu oleje a přidáme mleté maso a lehce zatáhnem
  5. pak posypeme moukou, sekanou bazalkou a cca 5 min. restujem
  6. kapii nakrájíme na tenké kousky a přidáme do směsi, osolíme, opepříme a vlijeme vývar
  7. vaříme tak dlouho, až se přebytečná tekutina vyvaří cca 20 min.
  8. odstavíme a připravíme si pestto: česnek, bazalku, ořechy a olej rozmixujeme tyčovým mixérem
  9. uvařené mušle naplníme masovou směsí, do každé mušličky dáme trochu pestto a nasypeme na povrch parmazán
  10. v troubě zapečeme – 180°C na 3 min. a necháme v teple
  11. teď si připravíme omáčku: na pánev dáme  lžičku másla, rozehřejeme a přidáme rajčatový protlak, osolíme, opepříme
  12. lehce uvedeme do varu a nalijeme trochu smetany, dle chuti- nezahušťujeme
  13. servírujeme přelité rajskou omáčkou

 

Komentuj

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
 
 
 

Facebook

Google Plus