Domácí knedlík

Domácí knedlík

Ingredience

  • 80 g másla
  • 7 žloutků
  • 570 g polohrubé mouky
  • 1/2 l mléka
  • sůl
  • 2 lžíce sekané petrželky
  • 250 g houska
  • 30 g másla na krutony
  • 7 bílků na sních
  • 25 g másla na podklad

Pracovní postup

  1. do mísy si dáme máslo osolíme a zpracujeme do pěny
  2. přidáme mléko, mouku, sekanou petrželku a žloutky
  3. vymícháme těsto a odložíme
  4. připravíme si máslo na pánev – rozpálíme a opečeme nakrájenou housku na krutonky
  5. takto připravené vsypeme do těsta
  6. z bílků vyšleháme tuhý sních – vložíme
  7. nadlehčeným způsobem vše dohromady smícháme
  8. připravíme si potravinářskou foli – tunelovou
  9. vnitřní stranu pomažeme máslem a propláchneme studenou vodou – zůstanou kapky
  10. z jedné strany uvážeme silnějším provázkem
  11. do takto připraveného vaku dáme těsto a uvážeme z druhé strany – pozor- necháme prázného prostoru tak 1/3 délky – vak v několika místech propíchneme – šicí jehlou
  12. vaříme ve vodě na mírném ohňi 60 min.

 

Komentuj

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
 
 
 

Facebook

Google Plus