Dušené hovězí po gurmunsku

Dušené hovězí po gurmunsku

Ingredience

  • 1000 g hovězí přední
  • 2 větší cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 1 ks mrkev
  • 4 stroužky česnek
  • sůl
  • pepř
  • 1/2 l vývaru
  • 4 ks bobkový list
  • 2 dl červeného vína

 

Pracovní postup

  1. v pekáči si rozpálíme sádlo a nasypeme nekrájenou cibulku a osmažíme
  2. dále nakrájíme hovězí maso na kostičky osolíme, opepříme a vložíme do hrnce – cca 3 min. – zatáhneme a posypeme 2 lžicemi hl. mouky a ještě restujeme cca 2 min.
  3. pak přidáme nakrájenou mrkev, bobkový list, česnek, víno a vývar
  4. pod pokličkou dusíme cca 50 min. na mírném ohni
  5. v konečné fázi vyvařujem tekutinu co nejvíce
  6. po ukončení maso vytáhnem, omáčku rozmixujeme a maso vrátíme
  7. podáváme s bramborovou kaší

 

Komentuj

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
 
 
 

Facebook

Google Plus