Farfalle s tuňákem a rajčatovou omáčkou

Farfalle s tuňákem a rajčatovou omáčkou

Ingredience

  • 500 g italské těstoviny – farfale
  • 300 g rajčat
  • 2 cibule
  • 1 lžíce olivový olej
  • 1 konzerva tuňák – kousky
  • sůl
  • pepř
  • 2 stroužky česneku

Pracovní postup

  1. do většího hrnce si dáme vodu, osolíme a přivedeme do varu
  2. vsypeme těstoviny a vaříme cca 7 min.
  3. přelijeme přes sítko a necháme okapat, dáme do skleněné mísy a vložíme do truby na 50 °C , aby neschladly
  4. pak si připravíme směs : do pánve dáme olej, rozehřejeme a přidáme nakrájená oloupaná rajčata, mačkaný česnek, osolíme, opepříme a podusíme 10 min.
  5. pak vsypeme teplé těstoviny a kousky tuňáku – promícháme
  6. podáváme teplé i za studena, dle chuti

 

Komentuj

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*