Francouzské brambory

Francouzské brambory

Ingredience

  • 1000 g brambor
  • 300 ml smetany
  • 40 g sýra
  • 7 párků
  • 3 vařená vejce
  • 3 sýrová vejce
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 větší cibule

Pracovní postup

  1. nejprv si uvaříme brambory ve slupce, necháme zchladnout a oloupeme
  2. do misky si připravíme smetanu, sůl, pepř, hořčici a čerstvé vejce – rozšleháme dohromady
  3. začneme ukládat do zapékací misky: brambory na kolečka na dno – celé pokrýt
  4. pak vrstvu na kostičky nakrájených párků, na to drobno nakrájenou cibulku, kolečka vajíček a vrstvu sýru
  5. celé polijeme 1/3 rozšlehané směsi
  6. opakujeme tento postup a končíme vrstvou brambor a politím směsi
  7. dáme do trouby na 180°C na 30 – 40 min.
  8. podáváme za tepla i za studena

 
Tags:

Komentuj

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
 
 
 

Facebook

Google Plus