Guláš na bramborovým pyré

Guláš na bramborovým pyré

Ingredience

  • 1000 g maso hovězí
  • 3 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 5 lžíc olivový olej
  • 4 lžíce másla
  • sůl
  • pepř
  • 3 lžíce rajčatový protlak
  • 2 l hovězí vývar
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce worcestru – omáčky
  • 4 ředkvičky
  • 2 ks mrkev
  • 1000 g vařených brambor
  • 1 smetanový sýr
  • 4 lžíce smetany

Pracovní postup

  1. do hrnce si dáme olivový olej a mírně rozpálíme – přidáme máslo a rozpustíme
  2. cibuli si nakrájíme na  kostičky osmáhneme a dodáme mačkaný česnek
  3. maso nakrájíme na kousky a přidáme do hrnce – osolíme, opeříme a zatáhneme
  4. dáme rajčatový protlak, hovězí vývar, cukr a worcestr – pomícháme a vaříme cca 90 min.
  5. v této fázi přidáme nakrájenou mrkev, oloupanou nakrájenou ředkvičku – povaříme cca 20 – 30 min.
  6. Příloha: dále si uvaříme brambory, scedíme, přidáme smetanový sýr, smetanu, máslo trochu soli a pepře a rozmícháme v hladkou kaši
  7. skvělá kombinace

 
Tags:

Komentuj

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
 
 
 

Facebook

Google Plus