Hovězí maso po asijsku

Hovězí maso po asijsku

Ingredience

  • 800 g hovězí maso
  • 1 lžička mořská sůl
  • 1 lžička hnědý cukr
  • 1 hrnek černého čaje
  • 1 citrón
  • 1 lžička koriandru
  • 1 lžíce kmínu
  • 1 lžíce feniklových semínek
  • 1 dl olivový olej
  • zelenina: 2 papriky kolor
  • 2 cibule,
  • 4 stroužky česneku
  • 1 ks malý lilek
  • 200 g žampiónů

Pracovní postup

  1. do mísy si dáme nakrájené maso na nudličky, přidáme sůl, pepř, cukr, čaj, šťávu s  citrónu, koriandr, kmín a fenikl
  2. smícháme vše dohromady a necháme marinovat cca 6 hod. v chladu
  3. do pánve dáme olej, rozpálíme a vložíme okapané hovězí nudličky
  4. smažíme za stálého míchání cca 15 min.
  5. směs vyjmeme a do pánve na zbytek oleje vsypeme narájenou papriku kolor, cibuli, mačkaný česnek, lilek a žampióny
  6. osolíme, opepříme a 10 min. restujeme
  7. pak dáme zpět masové nudličky a prohřejeme ještě 3 min.
  8. můžeme podávat i s čínskými nudlemi

 

Komentuj

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
 
 
 

Facebook

Google Plus