Hovězí po chalupářsku

Hovězí po chalupářsku

Ingredience

  • 1000 g hovězí zadní
  • 2 cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 1 lžička cukru
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce hl. mouky
  • 1 lžička octu

Pracovní postup

  1. do hrnce si dáme rozpustit sádlo, nasypeme nakrájenou cibulku a cukr – posmažíme – jemně se zkaramelizuje
  2. plátky masa osolíme a opepříme a uložíme na směs –  zatáhneme
  3. posypeme paprikou a přidáme mačkaný česnek
  4. zalijeme 1/2 l vody a vložíme do trouby na 180°C cca 40 min.
  5. vytažené z trouby dáme na plotýnku – plátky masa vyjmeme
  6. při jemném varu prosypeme hladkou moukou – nemícháme – až po 1 min. – zahustí se
  7. dochutíme octem – chutě se zvýrazní
  8. pláty masa vrátíme zpět do připraveného sosu
  9. podáváme s knedlíkem a s červeným zelím

 

Komentuj

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
 
 
 

Facebook

Google Plus