kávová zrna

kávová zrna

Kávová zrna

Ingredience

  • 240 g moučkový cukr
  • 80 g másla
  • 40 g kakaa
  • 1 pol. lžíce rumu
  • 1 pol. lžíce mleté kávy – instantní
  • Poleva : 1 hořká čokoláda na vaření
  • 20 – 30 g másla

Pracovní postup

  1. do hnětací mísy si dáme : moučkový cukr, tuhé máslo, kakao, rum a instantní kávu
  2. takto připravené ingredience prohněteme v jednu hmotu
  3. odložíme do lednice na 30 min.
  4. vyjmeme a tvoříme malé kuličky, ukládáme a špejli protlačíme rýhu na podél – tvar kávového zrna
  5. znovu uložíme do lednice
  6. v této fázi si připravíme čokoládu – do hrnce dáme vodu a mírně vaříme
  7. do kovové misky nalámeme čokoládu, přidáme máslo a vložíme do vodní lázně – mírně nahříváme , až se čokoláda rozpustí a spojí s máslem – když bude hustá, přidáme trošku másla
  8. připravená zrna vyjmeme z lednice a namáčíme v čokoládě
  9. ukládáme v chladu

 

Komentuj

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
 
 
 

Facebook

Google Plus