Krůtí maso na pomeranči

Krůtí maso na pomeranči

Ingredience

  • 1000 g krůtí stehna
  • 2 lžíce olivového oleje- ex.panenský
  • 5 – 6 ks loupaných sekaných mandlí
  • 1 ks pomeranč
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce medu
  • 1 dcl bílého vína
  • špetka muškát. oříšku
  • 1 lžíce hladké mouky

Pracovní postup

  1. připravíme si krůtí stehna – osolíme – odložíme
  2. do pekáče si dáme olej jemně rozpálíme – uložíme krůtí stehna a zatáhneme s obou stran
  3. dále přidáme pepř, mušk. oříšek, sekané mandle, lžíci medu a krájený pomeranč – tak 5 plátků
  4. zalejeme vínem – prohřejeme 10 min. , až se chutě smíchají dohromady
  5. pak přidáme 2 dcl vody, přikryjeme poklicí a dáme do trouby na 180°C cca 30 min.
  6. 10 min. před ukončením poklici sundáme, aby se maso zapeklo – zbarvilo
  7. vyjmeme z trouby a dáme stehna na chvíli stranou
  8. vypečenou šťávu posypeme hl. moukou přes sítko a 1 min. necháme zpražit – nemícháme – nezdrcne se
  9. pak promícháme a vrátíme stehna do sosu – přikryjeme poklicí a cca 1 min. trochu prohřejem  – protočíme maso – aby nasáklo
  10. podáváme s pečenými brambory – velmi dobrá chuť

 
Tags:

Komentuj

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
 
 
 

Facebook

Google Plus