Kuřecí maso na houbách

Kuřecí maso na houbách

Ingredience

  • 500 g kuřecí prsíčka
  • 200 g žampióny
  • 1 cibulka
  • 2 lžíce másla
  • sůl
  • pepř
  • 2 dl vody
  • 1 lžička červené papriky
  • 1 smetana
  • 2 lžíce hladké mouky

Pracovní postup

  1. do hrnce si dáme máslo, zpěníme a nasypeme nakrájenou cibulku, upravíme tepelně cca 3 – 4 min.
  2. přidáme nakrájené žampióny na větší kousky
  3. kuřecí maso osolíme, opepříme a dáme papriku- vložíme do hrnce a podlijeme 2 dl vody a dáme do trouby na 180°C na 20 min.
  4. takto upravené položíme znovu na plotýnku a zapneme
  5. připravíme si smetanu, do ní dáme hladkou mouku a tyčovým mixérem rozmixujeme
  6. vlijeme do vařící směsi a povaříme cca 10 min. až se mouka zpraží
  7. podáváme nejčastěji s hranolkami, mohou být i těstoviny

 

Komentuj

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
 
 
 

Facebook

Google Plus