Kýta v anglickém obalu

Kýta v anglickém obalu

Ingredience

  • 1000 g vepřové kýty
  • 400 g anglické slaniny
  • sůl
  • pepř
  • 3 cibule
  • 4 ks mačkaný česnek
  • 2 lžíce kremžské hořčice
  • 2 dcl. červeného vína – suché
  • 1/2 l vývaru
  • 200 g hříbků – žampióny

Pracovní postup

  1. do zapékacího hrnce dáme sádlo, rozpustíme a osmažíme nakrájenou cibulku
  2. maso nasolíme, popeříme a položíme na rozpálené sádlo, zatáhneme z obou stran
  3. pomažeme krémžskou hořčící , uložíme na maso plátky anglické slaniny a zalijeme vínem – prohříváme, až se alkohol vypaří
  4. v další fázi přidáme hříbky, které nakrájíme na menší kousky a zalijeme vývarem
  5. takto připravené dáme do trouby na 190°C cca 180 min.
  6. po upečení krájíme na plátky

 

 

Komentuj

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*