Lineccké hříbky

Lineccké hříbky

Linecké hříbky

Ingredience

  • 220 g hladké mouky
  • 180 g másla
  • 80 g moučkového cukru
  • 2 ks vanilkový cukr
  • 2 žloutky
  • šťáva s půlky citronu
  • 1 ks čokoláda na vaření
  • kuličky ke zdobení
  • marmeláda

Pracovní postup

  1. do mísy si připravíme tyto ingredience: mouku, cukr, máslo, vanikový cukr, 2 žloutky a šťávu s citronu – vypracujeme důkladně v těsto
  2. uložíme do lednice odpočinout cca 2 hod.
  3. vyjmeme a na vále vyválíme plát o síle 3 milim.
  4. vykrajujeme tvořídkem hříbky
  5. uložíme na plech, vyložený pečícím papírem
  6. pečeme v troubě na 160°C cca 15 min.
  7. vychladlé slepíme marmeládou
  8.  namočíme do čokolády, rozpuštěné ve vodní lázni
  9. zdobíme cukrovýma kuličkama –  pokud čokoláda nezchladne

 

Komentuj

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
 
 
 

Facebook

Google Plus