Lineccké hříbky

Lineccké hříbky

Linecké hříbky

Ingredience

  • 220 g hladké mouky
  • 180 g másla
  • 80 g moučkového cukru
  • 2 ks vanilkový cukr
  • 2 žloutky
  • šťáva s půlky citronu
  • 1 ks čokoláda na vaření
  • kuličky ke zdobení
  • marmeláda

Pracovní postup

  1. do mísy si připravíme tyto ingredience: mouku, cukr, máslo, vanikový cukr, 2 žloutky a šťávu s citronu – vypracujeme důkladně v těsto
  2. uložíme do lednice odpočinout cca 2 hod.
  3. vyjmeme a na vále vyválíme plát o síle 3 milim.
  4. vykrajujeme tvořídkem hříbky
  5. uložíme na plech, vyložený pečícím papírem
  6. pečeme v troubě na 160°C cca 15 min.
  7. vychladlé slepíme marmeládou
  8.  namočíme do čokolády, rozpuštěné ve vodní lázni
  9. zdobíme cukrovýma kuličkama –  pokud čokoláda nezchladne

 

Komentuj

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*