Linecké s karamelem

Linecké s karamelem

Ingredience

  • 600 g hladké mouky
  • 220 g moučka cukr
  • 250 g másla
  • 2 ks vanilkový cukr
  • 6 žloutků
  • šťáva s půlky citrónu
  • krém: 300 g krystál cukr
  • 250 g másla
  • 1 malá lžička rumu
  • 1 ks čokoláda na vaření

Pracovní postup

  1. do mísy si dáme tyto ingredience: hladkou mouku, moučkový cukr, máslo, vanikový cukr, žloutky, citrónovou šťávu a vypracujeme v těsto
  2. necháme odpočinout v lednici na 1 – 2 hod.
  3. pomoučíme si vál a z těsta vyválíme placku do tloušťky 3 milim.
  4. vykrajujeme tvary, dle vlastního náhledu
  5. uložíme na plech, vyložený pečícím papírem
  6. dáme do trouby na 150°C cca 15 min.
  7. pak necháme vychladnout
  8. nelíp den předem si připravíme krém: do hrníčku si dáme cukr a dáme na plotnu
  9. za stálého míchání cukr zkaramelizujeme – vytvoří se kaše
  10. ztáhneme a neustále promícháváme do zchladnutí – důležité aby neztuhnul a zůstal v táhlém stavu
  11. v konečné fázi přidám změklé máslo a trochu rumu – nemusí být
  12. silně vyšleháme, až se vše spojí
  13. vychladíme v lednici
  14. v dokončení spojujeme dva protikusy karamelovým krémem – vrstva mazání 2 milimetrů – lahodnější
  15. takto upravené uložíme těsně vedle sebe
  16. rozpustíme si čokoládu na vaření ve vodní lázni
  17. vařečkou nabereme čokoládu a cikcak pohybem zdobíme
  18. cukroví je po jednom dni odležení vláčné – lahodné

 

Komentuj

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
 
 
 

Facebook

Google Plus