Luxusní paštika

Luxusní paštika

Ingredience

  • 500 g kachních jater
  • 300 g kuřecích jater
  • 30 g vlašských ořechů
  • 1 smetana 33 %
  • 30 mil. koňak
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce sádla
  • 250 g másla – studené
  • 3 stroužky česnek
  • sůl
  • pepř

Pracovní postup

  1. do pánve si dáme 1 lžíci sádla a posmažíme nakrájenou cibulku a mačkaný česnek
  2. přidáme nakrájená játra – posmažíme cca 5 min. –  nalejeme koňak a promícháme – tepelníme cca 10 min. – odložíme a necháme zchladnout
  3. takto upravenou směs dáme do mísy a dodáme sůl, pepř, změklé máslo a smetanu – rozšleháme tyčovým mixérem
  4. na závěr vsypeme a rozmícháme potlučené vlašské ořechy
  5. takto připravenou paštiku dáme do misek, vyložené potravinářskou fólii
  6. necháme uležet v lednici cca 24 hod.
  7. podáváme s opečenou bagetou

 

Komentuj

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
 
 
 

Facebook

Google Plus