Marinovaný bok

Marinovaný bok

Ingredience

  • 1500 g libovější bůček
  • 8 ks stroužků česneku
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce sladké červené papriky
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce sádla

Pracovní postup

  1. maso si připravíme na marinování: nasolíme, opepříme, dáme papriku a potřeme mačkaným česnekem – pořádně vetřeme so masa – necháme odležet v lednici cca 24 hod.
  2. do pánve dáme sádlo, rozehřejeme a maso zatáhneme se všech stran
  3. takto připravené potřeme medem a dáme do zapékací mísy – polejeme zbytkem sádla
  4. přidáme – 2 dcl vody a vložíme do trouby na 150°C na 120 min.
  5. pečeme velmi pomalu

 

Komentuj

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*