Marinovaný kotlet na hříbkách

Marinovaný kotlet na hříbkách

Ingredience

  • 800 g pravé hovězí svíčkové
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce sádla
  • 2 lžíce sladké papriky
  • 1 dcl. lžíce oleje
  • 1 lžíce grilovacího koření
  • 1 lžíce wončestru – omáčky
  • 250 ml. sklenice naložených žampiónů
  • 2 lžíce sekané petržele

Pracovní postup

  1. do misky dáme olej, papriku, grilovací koření, wončestr a rozšleháme
  2. maso nasolíme, napepříme a uložíme do marinády – dáme do lednice na 24 hod. – po celou dobu 2 krát přeložíme
  3. jak začneme pracovat, tak si v hrnci rozpustíme sádlo a namarinované maso dáme zatáhnout se všech stran
  4. po této akci vlejeme zbytek marinády do pekáče, nasypeme žampióny i s nálevem
  5. přikryjeme poklicí a vložíme do trouby na 160°C cca 120 min. – několikrát nahlídneme, jestli není třeba dodat trochu vody
  6. po upečení nakrájíme maso na větší porce
  7. podáváme s oblohou a sypeme petrželí

 

Komentuj

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*