Panenka na liškách se smetanovou omáčkou

Panenka na liškách se smetanovou omáčkou

Ingredience

  • 1000 g vepřové panenky
  • 300 g hříbků – lišek
  • 3 lžíce sádla
  • 2 lžíce másla
  • 2 dl sladké smetany
  • 1/2 l mléka
  • 3 lžíce hladká mouka
  • pepř
  • olej
  • sůl

Pracovní postup

  1. panenku osolíme, opepříme, pokapeme olejem a necháme cca 1/2 hod. odležet
  2. očistíme lišky a nakrájíme na nudličky, dáme na máslo a osmáhneme – vlejeme mléko – vaříme
  3. pak ve smetaně rozšleháme mouku a vlejeme do omáčky, osolíme, opepříme a povaříme cca 15 min.
  4. rozleželou panenku opečeme na sádle ze všech stran, aby se zatáhla
  5. přilejeme 4 dl vody a dáme do trouby na 150°C na 45 min.
  6. vyjmeme a přelejeme omáčkou
  7. zdobíme petrželkou

 

Komentuj

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>