Pečený kotlet v marinádě

Pečený kotlet v marinádě

Ingredience

  • 1500 g vykoštěný kotlet
  • sůl
  • 5 ks nové koření
  • 5 ks pepře – celý
  • 5 ks bobkový list
  • 5 lžíc oleje
  • 5 ks stroužků mačkaný česnek
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce wončestru – omáčky
  • 500 g anglické slaniny

Pracovní postup

  1. do pekáče si připravíme směs na marinování – olej, pepř, nové koření, bobkový list, mačkaný česnek, nakrájenou cibuli, won. omáčku a nakrájenou anglickou slaninu na kostky – vše důkladně prohněteme rukou
  2. kotlet osolíme a vetřeme do masa
  3. položíme do pekáče a prolneme marinádou – necháme odležet v chladu 24 hod. – náhodně protáčíme
  4. vyjmeme z chladu a podlijeme 2 dcl. vody a dáme do trouby na 180°C cca 30 min. – ztáhneme na 150°C a cca 40 min.
  5. při pečení proléváme výpekovou šťávou
  6. podáváme s přílohou, nebo s chlebem

 

Komentuj

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
 
 
 

Facebook

Google Plus