Plněná hovězí roláda na víně

Plněná hovězí roláda na víně

Ingredience

  • 1000 g hovězí svíčka
  • 400 g anglické slaniny
  • 2 ks stroužků česneku
  • sůl
  • pepř
  • směs bylinek
  • 2 lžíce sladké papriky
  • 2 lžičky medu
  • 2 dcl červeného vína
  • 2 cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 2 lžíce hladké mouky

Pracovní postup

  1. připravíme si prošpikování masa: nakrájíme si anglickou slaninu na hranolky  – maso propíchneme vnitřkem na podél
  2. připravenou anglickou protáhneme vnitřkem
  3. vrchní část posolíme, popeříme a vetřeme dlaňí
  4. nasekáme bylinky a obalíme povrch masa
  5. do hrnce dáme sádlo- roztopíme a osmáhneme nasekanou cibulku
  6. maso vložíme a necháme zatáhnout se všech stran
  7. pak podlejeme červeným vínem a chvíli provaříme, aby vyprchal alkohol
  8. přidáme papriku a med
  9. zalejeme vodou, přikryjeme pokličkou a vaříme na mírném ohni cca 45 min.
  10. ve 2 dcl vody rozšleháme hladkou mouku a vlejeme do vařící omáčky – provaříme cca15 min.
  11. přidáme mačkaný česnek – dosolíme, dle chuťi
  12. maso v omáčce necháme odležet cca 60 min. – důležité
  13. k podávání mírně nahřejeme
  14. servírujeme s bramborem a zel. přílohou

 

Komentuj

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
 
 
 

Facebook

Google Plus