Rafaelo

Rafaelo

Rafaelo

Ingredience

  • 450 g strouhaného kokosu
  • 450 g sušené mléko
  • 280 g moučkového cukru
  • 280 g másla
  • 20 g ceres
  • 2 ks kondenzované mléko
  • 2 ks – sáček – mandlí
  • 200 g kokos na obalení

Pracovní postup

  1. do mísy si připravíme : kokos, sušené mléko, moučkový cukr, rozpuštěné máslo a rozpuštěný ceres – mírně zchlazený
  2. promícháme a přidáme kondenzované mléko – propracujeme v hmotu – doporučujeme odložit do lednice na 24 hod.
  3. v dalším postupu si připravíme mandle : do hrníčku dáme vodu a přivedeme do varu – vsypeme mandle a necháme cca 5 min. spařit – scedíme a za tepla oloupeme ze šlupky
  4. dostatečně vychlazené těsto vyjmeme z lednice a nabereme směs velikosti pol. lžíce
  5. dovnitř vložíme 1 mandli a zabalíme do tvaru kuličky – pořádně prolneme ve dlaních
  6. v konečné fázi kuličku dáme do kokosu a hutně obalíme
  7. ukládáme do chladu

 

Komentuj

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*