Ravioli

Ravioli

Ingredience

  • 800 g mleté maso
  • 2 ks cibule
  • 2 vejce
  • 2 lžíce strouhanky
  • sůl
  • pepř
  • Těsto: 600 g hladká mouka
  • 2 lžíce olej
  • 5 vajíček
  • sůl

Pracovní postup

  1. do mísy si dáme ingredience: maso, pomletou cibuli, strouhanku, celá vejce, sůl a pepř – smícháme vše dohromady v jednu směs – odložíme
  2. dále si připravíme těsto: smícháme mouku, olej, vajíčko a trochu soli – vše dohromady
  3. pomoučíme si vál a těsto vyválíme na tloušťku 3 mil.
  4. sklenicí vykrojíme kolečka a okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem
  5. pol. lžíci nabereme masovou směs a ukládáme pravidelné porce směsi
  6. přeložíme do protisměru a  utlačíme okraje
  7. do hrnce si dáme vodu osolíme a přivedeme do varu
  8. vložíme připravené mušličky a var stáhneme na minimum
  9. vařečkou zvedneme od dna a povaříme cca 20 min. – mírně
  10. vyjmeme a necháme na sítku okapat
  11. při podávání můžeme polít i osmaženou slaninou

 

Komentuj

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
 
 
 

Facebook

Google Plus