Řecká musaka

Řecká musaka

Ingredience

  • 3 ks lilek
  • 4 brambory
  • 400 g jehněčí maso – může se nahradit jiným
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 5 lžic oleje
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • 10 ks cherry rajčáta
  • parmazán

Pracovní postup

  1. lilky si překrájíme na podél na půlky a necháme až pustí vodu
  2. osušíme, osolíme a smažíme na oleji cca 2 min. – dáme okapat
  3. dále si uvaříme brambory ve slupce, pak oloupeme a krajime na kostky
  4.  mleté maso osolíme, opepříme,  přidáme muškatový oříšek a osmahneme na malém množství oleje, až se maso rozděluje
  5. pak naplníme lilky, nejprv bramborem, pak mletým masem
  6. dáme na pečící papír do trouby na 180°C na 20 min.
  7. 5 min. před ukončením uložíme cherry rajčata a posypeme parmazánem
  8. podáváme teplé

 
Tags:

Komentuj

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
 
 
 

Facebook

Google Plus