Rizoto se šafránem a paprikou

Rizoto se šafránem a paprikou

Ingredience

  • 4 ks zelené papriky
  • 4 ks červené papriky
  • 200 g anglické slaniny
  • 2 lžíce olivový olej
  • pepř
  • sůl
  • 1 lžička mletého šafránu
  • 1/2 l kuřecí vývar
  • 3 lžíce másla
  • 2 ks šarlotky
  • 500 g rýže Arborio
  • 1 dl bílého vína
  • 200 g stouhaný parmazán

Pracovní postup

  1. na pánev si dáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a posmažíme cca 3 min.
  2. přidáme nakrájenou zelenou a červenou papriku, olivový olej, nakrájenou šarlotku a smažíme cca 5 min.
  3. v další fázi doložíme lžičku šafránu, sůl, pepř,máslo a zalijeme kuřecím vývarem a vínem
  4. do vařicí směsi vsypeme rýží a vaříme cca 15 min.
  5. uvařenou konzistenci vsypeme do pečícího plechu – uhladíme – můžeme zasypat i strouhaným parmazánem a necháme zapéct v troubě , vyhřátou na 200°C na 10 min.
  6. lehké kvalitní chutě….

 

Komentuj

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*