Sendvičová roláda

Sendvičová roláda

Ingredience

  • 1000 g kuřecí maso -prsní část
  • 3 ks color paprika
  • 1 lžíce hrubozrné hořčice
  • sůl
  • pepř
  • 2 stroužky česneku
  • 300 g slanina – prschuto
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla

Pracovní postup

  1. nejprve si rozklepeme dlaní maso na větší plát – osolíme, opepříme
  2. připravíme si potravinářskou fólii, uložíme plátky slaniny –  těsně vedle sebe
  3. plátek masa položíme doprostřed –  na slaninu
  4. potřeme mačkaným česnekem – vetřeme
  5. dále natřeme hořčicí a uložíme podélně nakrájenou papriku v opačném směru slaniny
  6. maso, naložené směsí stočíme do tvaru rolády – pomocí fólie a stáhneme – necháme odležet v lednici cca 1 hod.
  7. vyjmeme a odtočíme fólii – maso drží paměťový tvar
  8. do pánve si dáme olej – rozpálíme a roládu zatáhneme po všech stranách
  9. vyjmeme a dáme do pekáče – přidáme na roládu máslo a podlijeme jen 1dl vody
  10. dáme do trouby na 170°C cca 30 min.
  11. podáváme teplé s oblohou, nebo i za studena

 

Komentuj

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
 
 
 

Facebook

Google Plus