Bramborový salát

Bramborový salát

Silvestrovský bramborový salát – pikant

Ingredience

  • 1000 g brambor
  • 3 ks mrkev
  • 2 ks cibule
  • 4 ks sterelizovaných okurek
  • 1 ks tatarka leit
  • 2 – 3 ks červená feferónka
  • 1 lžička kremžské hořčice
  • sůl
  • pepř
  • trochu mušk. oříšku

Pracovní postup

  1. do hrnce si dáme brambory ve slupce osolíme a zalijeme vodou – vaříme do poloměkka
  2. slejeme vodu a necháme brambory vychladnout
  3. oloupeme a nakrájíme na kostičky a vsypeme do mísy
  4. dále si nakrájíme mrkev, uvařenou v slané vodě – přidáme
  5. okurky, cibuli – nevařenou a feferonky na jemno – přidáme
  6. v konečné fázi dáme hořčici, sůl, pepř, tatarku a trošku mučk. oříšku
  7. vláčně promícháme a necháme odpočinout v lednici cca 1/2 hod.

 

Komentuj

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
 
 
 

Facebook

Google Plus