Špikovaná svíčka

Špikovaná svíčka

Ingredience

  • 1000 g vepřová svíčka
  • 300 g uzené slaniny – tučnější
  • 2 lžíce sádla
  • 2 ks cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 6 ks celého pepře
  • 2 ks bobkový list
  • 1 lžíce plnot. hořčice
  • 200 g naložených hříbků
  • 2 – 3 lžíce sekaných bylinek

Pracovní postup

  1. připravíme si maso: nakrájíme slaninu na podlouhlé špalky, odložíme
  2. propíchneme svíčku na podél a slaninu vnitřkem protáhneme
  3. povrch osolíme a potřeme mačkaným česnekem – vetřeme dlaní do masa
  4. potravinářským motouzem ztáhneme, aby nedošlo k rozpadu
  5. do pečící pánve si dáme sádlo – rozpustíme a osmažíme nakrájenou cibuku
  6. vložíme připavenou, prošpikovanou svíčku – posypeme pepřem, dáme bobkový list, hořčici, bylinky a hříbky
  7. zalijeme 1/2 l vody, přiklopíme poklicí a vložíme do trouby na 150°C cca 60 min.
  8. po vyjmutí nakrájíme na jednotlivé porce v průměru 2 cm
  9. podáváme s přílohou, dle vašeho rozhodnutí

 

Komentuj

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
 
 
 

Facebook

Google Plus