Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

Ingredience

  • 5000 g husa – v celku
  • 3 lžíce sádla
  • Bylinky: šalvěj, tymián, petržel
  • 1 ks limetka
  • 3 lžíce medu
  • sůl
  • pepř
  • špetka muškátového oříšku
  • 4 stroužky česneku
  • 1/2 l vývaru – zeleninového
  • 2 dcl vína

Pracovní postup

  1. husu si připravíme k pečení: omyjeme – osušíme a vetřeme sůl, pepř a pomažeme rozpuštěným medem
  2. dovnitř husy dáme sádlo, nasekané bylinky, muškátový oříšek a mačkaný česnek
  3. uložíme do pekáče, zalijeme 1/2 l zeleninového vývaru  a dáme do trouby – pečeme na 160°C cca 30 min.
  4. pak vyjmeme podlijeme vínem a vrátíme zpět do trouby na 150°C cca 60 min.
  5. při podáváni pokapeme limetkovou šťávou
  6. obohatíme zeleninou a drésingem

 

 
Tags:

Komentuj

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*