Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně

Tradiční jídlo české a rakouské kuchyně. Kdy je podávána hovězí svíčková (často označována za nejkvalitější část hovězího masa) se smetanovou omáčkou.

Ingredience

  • 1000 g hovězí svíčková
  • 2 lžíce másla
  • 1 celer
  • 2 mrkve
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 l vývaru
  • sůl
  • pepř
  • 1ks sladká smetana 33 %
  • 1 lžíce hladké mouky
  • rybízové povidla

Pracovní postup

  1. do hrnce si dáme rozpustit máslo
  2. přidáme nakrájený na kostky celer, mrkev, česnek a cibuli – osmáhneme do sklovata
  3. na takto připravenou směs dáme osolonené a opepřené maso – zatáhneme jen krátce
  4. podlijeme 1/2 l vývaru, přikryjeme poklicí a dáme do trouby na 160°C cca 50 min.
  5. vyjmeme z trouby, maso odložíme a upravíme šťávu
  6. do smetany dáme hladkou mouku – rozšleháme a vlejeme do vařícího sosu – povaříme cca 10 min.
  7.  pak rozmixujeme tyčovým mixérem – podáváme s karlovarským knedlíkem a 1 lžičkou rybíz. povidel

 
Tags:

Komentuj

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*